marți, 15 ianuarie 2013

Voalul miresei - un accesoriu necesar sau decorativ???


Intii de toate va salut pe toti in anul nou care a intrat deja in rutina noastra si va doresc mai multe realizari, mai multa iubire, mai multa sanatate, mai multa intelegere si mai multa multumire de sine. Mie personal acest an, imi va aduce si mai multa bataie de cap pentru ca...daaaaaaa, voi fi mireasa!!! Despre asta voi vorbi cred de acum inainte mai intens si mai cu ardoare. Pentru ca a fi mireasa nu-i deloc simplu si simt ca o sa am o gramada de nopti nedormite in care voi planui, voi planui si iar voi planui anumite momente din cadrul evenimentului si din afara acestuia. Desigur ca sunt foarte exemplara cind zic ca voi fi mireasa, pentru ca de pe acum am inceput sa rasfoiesc tot felul de reviste tematice, sa accesez site-uri despre mirese, miri, acesorii, petrecerea de nunta si multe altele, sa discut cu foste mirese! Astazi am aflat despre istoria voalului de mireasa. Mi-a parut foarte curioasa si interesanta evolutia acestui accesoriu al miresei care astazi este foarte diversificat si chiar extravagant. Daca in timpurile de demult acest accesoriu era obligatoriu si avea o semnificatie foarte importanta pentru mireasa, mire si mai ales pentru rudele acestora, astazi voalul poate fi purtat sau poate nu fi purtat, si este un accesoriu usor inlocuit cu agrafe stralucitoare de par, palarii simple sau cu pene, panglici crosetate, fundite, bentite si cocuri decorate cu tot felul de accesorii de par s.a.
In Grecia Antica voalul miresei era confectionat din material netransparent care acoperea in intregime fata miresei. Acest accesoriu capilar avea menirea de a o ocroti pe mireasa de invidiosi, de deochi si chiar de blesteme si era de obicei galben-auriu sau rosu aprins. In secolul 15 europenii preiau anumite traditii orientale ce priveste voalul miresei, acesta fiind foarte lung si la fel acoperind fata miresei pina la nunta, pe care mirele il inlatura in ziua evenimentului, acest gest insemnind ca mireasa i se supune sotului si ii datoreaza credinta si chiar viata. Cu timpul voalul are semnificatii mai romantice si mai simple - curatenia, sinceritatea si daruirea. In America voalul miresii prima data a fost intilnit la Nely Castas care purtind pe cap o podoaba confectionata dintr-o draperie l-a impresionat intr-atit pe viitorul ei sot, incit aceasta a confectionat unul din stofa foarte subtire si transparenta pe care l-a purtat in ziua nuntii, astfel oferind un exemplu pentru urmatoarele mirese. Astazi voalul miresei are o semnificatie foarte diversa - este un accesoriu care o face pe mireasa mai frumoasa, mai misterioasa, mai dorita, mai eleganta, mai mai mai, si are si o forma diversa, foooooarte diversa!!!



Eu personal ador voalul miresei si il voi purta neaparat la nunta mea, doar ca cum va acesta: scurt, lung, transparent, cu panglici, cu pietre, cu dantele crosetate....chiar nu stiu. Am atitea vise, atitea idei si atitea fantezii cit priveste voalul miresii ca ma zapacesc pe zi ce trece tot mai mult. Ramin cu speranta ca indiferent ce voal voi purta, oricum va fi cel mai frumos pentru ca eu voi fi incredibil de frumoasa! Offfff, dar care mireasa nu-i frumoasa???!!!

Cu drag pentru voi. Fiti fericite, mirese din anul acesta, din anul viitor si anul trecut, cele care au purtat voal, sau agrafe sau palarii sau orice alta podoaba de par la nunta visurilor voastre!