vineri, 8 iunie 2012

Gatim cu viteza luminii

        Multe dintre noi sunt de acord cu zicala "la inima unui barbat ajungem prin stomac". Si poate as fi si eu daca as sti a gati. In viata mea de pina acum am intilnit doar doua fete care adorau sa gateasca mai mult decit sa mearga la orele de studii sau la cele de distractie. Iar majoritatea dintre noi suntem nevoite sa gatim abia dupa ce ne casatorim. Fiecare femeie se pricepe mai bine decit celelalte la cel putin un fel de mincare. Si uraste din tot sufletul un anume fel de mincare. Asa ca sa nu va mire, daca pe masa acestei gospodine nu veti intilni gustarea pe care erati siguri ca o veti minca anume aici. Ca sa-mi scurtez durerea de cap legata de arta gatitului, am experimentat mai multe retete si am inteles ca, asa cum Jamie Oliver gateste in 30 minute cite trei sau chiar cinci feluri de mincare, pot si eu sa fac ceva delicios, picant si aromatic in cel mult 20 de minute, atita imi permite rabdarea sa stau la bucatarie. Am sa impartasesc cu voi, mai multe gustari si feluri de mincarica pe care le prepar rapid si gustos. Si am sa va dezvalui intiti si intii secretele omletei. La prima vedere parca pare o nimica toata, dar daca folosesti si imaginatia iti iese un deliciu nemaipomenit.
Nu e atractiva la vedere, pentru ca e preparata cu viteza luminii si intr-o doara. De ce am avut nevoie:
5 oua
50-100gr maioneza
un dovlecel 
o rosie
ceapa verde
condimente

Incingeti pe o tigaie un piculet de ulei. Taiati in felii nu foarte subtiri dovlecelul si le prajiti pe tigaie. Le scoateti de pe tigaie, le asezati pe o farfurie plata, dupa care m-ai puneti un rind de felii de dovlecel. Pregatiti un bol in care stricati ouale si adaugati maioneza. Amestecati foarte bine. Adaugati sare, piper si alte condimente. Bateti bine componenta de oua. Si o turnati peste dovleceii care se prajesc. Cei de pe farfurie ii asortati deasupra, impreuna cu citeva felii de rosie proaspata si ceapa verde tocata marunt. Puneti un capac si la foc incet lasati pina la 10 minute.
Poftim! Omleta e gata. Si puteti folosi si alte ingrediente ca porumb, mazare, brinza, cascaval! Credeti-ma de fiecare data veti obtine ceva absolut special cu care sa impresionati pe oricine. Mai ales pe  barbatul drag. 
Pofta delicioasa!



Cu drag, pentru toate fetele care nu iubesc sa gateasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu